Стрілецький бій 80-ї бригади та порятунок побратимів

Стрілецький бій 80-ї бригади та порятунок побратимів

Укрінформ
«Просто протримайтеся. Потім будете згадувати це за чашкою чаю»

Під Кліщіївкою журналісти проєкту «Український Свідок» стали свідками бою хлопців з 80 ОДШБр, який командири супроводжували у радіоефірі.

Знімальна група приїхала під Кліщіївку, щоб поспілкуватися з десантниками та зафільмувати оборону наших позицій на цьому напрямку. Та просто на очах розгортається ціла історія: хлопці, які стояли в обороні, дістали поранення, і командир роти відправляє підмогу, яка має евакуювати поранених.

У новому відео проєкту «Український Свідок» – польовий КСП (командно-спостережний пункт) 80 ОДШБр біля Кліщіївки, бахмутський напрямок. Журналісти проєкту приїхали сюди, щоб поспілкуватися з десантниками та зафільмувати оборону Кліщіївки. Та все склалося інакше: на позицію хлопців, які стояли в обороні, починають лізти росіяни. Наш боєць із позивним «Позитив», для якого цей бій був першим, дістає поранення.

“Позитив” був кращим під час навчання, – розповідає командир роти «Барнс». – А сьогодні за кількістю знищених ворогів він іде на рекорд». «Барнс» вирішує вислати підкріплення, яке має замінити хлопців на позиції. Допомогти побратимам зголосилися хлопці, які тільки-но повернулися з бойової задачі. Серед них – «Нароха», якому уже 60 і він має їхати додому, бо вже не придатний до служби у ДШВ. А також бійці з позивними «Борода», «Бармалей» та «Ізя».

«Барнс» постійно тримає зв’язок із «Позитивом». «Всі встали за тебе, – передає командир по рації. – Просто протримайся». Він розповідає, що тут, на фронті, все, як у фільмах про В’єтнам або Другу світову. «Все це увійде до підручників, – каже «Барнс». – Сподіваюсь, що тільки до наших. Але проблема у тому, що люди – на останньому подиху, їх немає ким замінити. Який толк зі зброї, якщо нема кому виходити?».

Раптом до КСП повертається «Бармалей». Він дістав поранення у голову. Згодом «Барнсу» по рації повідомляють, що «Борода» теж поранений – у нього відкритий перелом ноги.

Через постійні обстріли евакуювати його вдається лише наступної ночі. «Барнс» розповідає, чим закінчилася ця історія. «Позитив» вийшов на зв’язок своїми пострілами: вчора він знищив вісім чи дев’ять противників, – каже командир. – Він зміг вибратися самостійно, а потім його евакуювали. «Ізя» вивів групу з-під мінометного обстрілу, він живий та неушкоджений. «Борода» потрапив під мінометний обстріл, але його стан стабільний».

«Український Свідок»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-