Адаптовані під українські літаки бомби, ефективніші за «Міражі» - міністр оборони Франції

Адаптовані під українські літаки бомби, ефективніші за «Міражі» - міністр оборони Франції

Укрінформ
Франція не надаватиме Україні винищувачі «Міраж», натомість зосередиться на забезпеченні ЗСУ авіабомбами, які вдається адаптувати до літаків радянських зразків.

Про це міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню розповів на засіданні Комітету з питань оборони Національної асамблеї, передає Укрінформ із посиланням на Zone militaire

«Стосовно авіації - ми також намагаємося зробити щось корисне. Аби бути максимально чесними… замість постачати «Міражі 2000», яких у нас дуже мало і технічне обслуговування яких було б дуже складним завданням, ми вирішили розпочати загальну підготовку пілотів», - сказав Лекорню.

За його словами, Франція не зупинилася на цьому. «Ми вклали гроші та інженерні розробки в адаптацію бомб A2SM (класу «повітря-земля») до поколінь радянських літаків Су-24 та МіГ -29, які є в Україні», - пояснив міністр.

Читайте також: Ігнат: Французькі літаки Mirage 2000 - не варіант для України

Лекорню зауважив, що п'ятдесят бомб A2SM, які постачаються Україні щомісяця і є сумісними з радянськими літаками, - це зміна правил гри. І це було найважливіше. «Після цього ми ведемо дискусії про авіацію. Але вона ніколи не є центральним пунктом, на якому ми концентруємося», - пояснив очільник оборонного відомства.

Він додав, що Францію жодного разу не спіймали на розбіжностях між обіцянками та діями. Навпаки, про постачання деяких видів озброєнь Париж заявляв пізніше, коли логістика вже спрацювала, і поставки були здійснені.

Читайте також: Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

Як повідомляв Укрінформ, Еммануель Макрон заявив, що, крім підготовки пілотів, Франція розглядає нові можливості участі у міжнародній коаліції літаків F-16. «Ми розглядаємо можливості, які можуть бути корисними. У нас немає жодного F-16, як ви знаєте…  Але ми дивимось на наші власні можливості, аби побачити, що може бути корисним для захисту української землі», - сказав президент Франції.

 Фото: LP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-