Бельгія надаватиме Україні допомогу, але не надсилатиме війська

Бельгія надаватиме Україні допомогу, але не надсилатиме війська

Укрінформ
Бельгія буде послідовно підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії поставками допомоги та необхідного обладнання, але не має наміру кидати у бій власних військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це сказала керівниця військового відомства країни Людивін Дедондер (Ludivine Dedonder), повідомляє бельгійське видання The Brussels Times.

«Міністр оборони Бельгії наголосила на продовженні поставок в Україну матеріальної допомоги, та заявила, що надання «всієї необхідної матеріальної допомоги залишається пріоритетом». Саме так вона відповіла на слова президента Франції Емануеля Макрона про можливість надіслати війська Заходу в Україну. Бельгія надає перевагу наданню Україні матеріальної допомоги, а не надсиланню військ», - йдеться у публікації.

Читайте також: Іспанія і Італія не надсилатимуть свої війська до України

Зазначається, лише в 2024 році Бельгія має намір надати Україні військову допомогу на суму 611 млн євро та братиме участь у шести коаліціях з підтримки Збройних сил України та тренування українських військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-