Зеленський про далекобійні ракети: Перший крок буде за США, а потім - німецькі Taurus

Зеленський про далекобійні ракети: Перший крок буде за США, а потім - німецькі Taurus

Укрінформ
У контексті можливості передати Україні німецькі далекобійні ракети Taurus Президент України Володимир Зеленський вважає, що перший крок буде за США.

Про це Зеленський заявив на пресконференції на форумі «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я скажу вам так: Сполучені Штати, а потім Німеччина. І так в усьому завжди. Я не про те, що канцлер залежить від президента, а про те, що порядок дій щодо рішення щодо тих чи інших видів зброї з мого досвіду завжди був такий. Якщо Сполучені Штати робили крок уперед, то ми могли потім також говорити і наводити це як приклад іншим: «Дивись, нам відкрили відповідну зброю. Давай далі працювати з тобою», - пояснив він.

Президент підкреслив, що вдячний канцлерові Німеччини Олафу Шольцу за лідерство в Європі, яке він проявив, зауваживши, що безпековий договір з Німеччиною в України найпотужніший.

Читайте також: Бундестаг знову не підтримав передачу ракет Taurus Україні

Як повідомляв Укрінформ, під час пресконференції Президент заявив, що має надію, що Палата представників Конгресу США зрештою підтримає законопроєкт про допомогу Україні.

Україна попросила надати їй крилаті ракети далекого радіусу дії Taurus в травні минулого року. Відтоді опозиційні консерватори кілька разів виносили це питання на голосування в парламенті, але кожного разу резолюція не отримувала більшості через те, що партії правлячої коаліції голосували проти попри те, що чимало їх членів підтримують передачу цієї зброї. Головним «гальмом» на шляху ухвалення рішення спостерігачі називають небажання цього робити саме з боку особисто Олафа Шольца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-