Ситуація на Авдіївському напрямку: ворог намагається штурмувати у бік Ласточкиного

Ситуація на Авдіївському напрямку: ворог намагається штурмувати у бік Ласточкиного

Укрінформ
Військові РФ перегруповуються після Авдіївської операції та за підтримки авіації намагаються продовжувати штурмові дії уже далі на захід від Авдіївки у напрямку Ласточкиного.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що ворог продовжує штурмові дії уже далі на захід від Авдіївки, незважаючи на те, за чотири місяці Авдіївської операції загальні втрати росіян склали понад 47 тисяч.

"На жаль, у росіян є певні резерви і вони перегруповуються після цієї операції, підтягують нові ресурси - зовсім інші підрозділи, і за підтримки авіації намагаються продовжувати штурмові дії уже далі на захід від Авдіївки у напрямку Ласточкиного і сусідніх населених пунктів", - сказав речник.

Він підкреслив, що українські війська зміцнюють ешелоновану оборону, посилюються додатковими підрозділами, створюють нові вогневі позиції.

"Тобто, це не просто так, що ворог на плечах відступу з Авдіївки намагається розвинути свої успіхи, і йому це вдається. Там ідуть складні бої. Позиції відновлюються нашими військами, ворог потрапляє у полон, а це свідчить про те, що відбуваються там певні бойові зіткнення. І обставини там такі, що відбуваються російські наступальні дії малими штурмовими групами за підтримки малої кількості бронетехніки", - зауважив він.

Лиховій додав, що РФ намагається наступати, проте у неї небагато для цього ресурсів.

За минулу добу на Таврійському напрямку українські військові знищили та нейтралізували 328 російських безпілотників.

"На нашому напрямку, всієї ОСУВ "Таврія", за минулу добу було знищено або виведено з ладу в інших спосіб 515 росіян. Також було знищено або пошкоджено 6 артилерійських систем, 4 танки, 14 бронемашин, 1 РСЗВ, 1 ПРК, 20 автомобілів, 5 складів боєприпасів, і 328 БПЛА було нейтралізовано або уражено", - зазначив Лиховій.

За його словами, серед знищеної техніки росіян були і три квадроцикли, а також САУ "МСТА-С" і гармата "Рапіра".

За даними ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку за минулу добу у полон були взяті 10 росіян.

Читайте також: Авдіївка. Чому це було важливо

"Якщо говорити про минулу добу, то слід наголосити, що з усієї операційної зони ОСУВ "Таврія" саме на Донеччину, тобто на Мар'їнський і Авдіївський напрямки, припадає цілковита більшість авіаційних, артилерійських ударів та ударів дронів-камікадзе. При цьому ситуація є динамічною і на Авдіївському, і на Мар'їнському напрямках. Наші воїни вчора відновили по кілька позицій, і саме на Авдіївському напрямку нашим військовим здалися або були взяті у полон більше 10 росіян", - зазначив Лиховій.

Окремо він поінформував, що у четвер до 18:00 на Мар'їнському напрямку РФ 31 раз намагалася прорвати оборону українських військ. На Авдіївському напрямку у четвер до 18:00 українські захисники відбили 7 атак РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України протягом доби відбили 66 ворожих атак на шести напрямках, найбільше – на Мар’їнському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-