Іноземці зможуть служити в Нацгвардії - Зеленський підписав указ

Іноземці зможуть служити в Нацгвардії - Зеленський підписав указ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив положення про проходження військової служби в Національній гвардії України іноземцями та особами без громадянства.

Як передає Укрінформ, указ від 21 лютого №84/2024 "Про Положення про проходження військової служби в Національній гвардії України іноземцями та особами без громадянства" опублікований на сайті глави держави.

Президент відповідно до частини четвертої статті 211 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" та частини п'ятої статті 9 Закону "Про Національну гвардію України" постановив затвердити Положення про проходження військової служби в Національній гвардії України іноземцями та особами без громадянства.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зокрема, відповідно до затвердженого положення, іноземці, які на законних підставах перебувають на території України, раніше не судимі та відповідають вимогам проходження військової служби, визначеним Законом "Про військовий обов'язок і військову службу", можуть бути прийняті у добровільному порядку (за контрактом) на військову службу до Національної гвардії України.

Іноземці проходять військову службу за контрактом осіб рядового складу, військову службу за контрактом осіб сержантського і старшинського складу.

Читайте також: В Україні на війні загинув доброволець з Ірландії

Іноземці, які приймаються на військову службу, проходять обов'язковий медичний огляд військово-лікарською комісією в закладі охорони здоров'я Міністерства внутрішніх справ України, професійно-психологічний відбір та здають визначені МВС нормативи з фізичної підготовки.

Жінки із числа іноземців можуть бути прийняті на військову службу за контрактом за наявності вакантних військових посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками.

Як повідомляв Укрінформ, в лютому у боях за Авдіївку загинув чеський доброволець, який воював на боці України проти російської армії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-