Пам’яті молодшого сержанта Сергія Машини (позивний «Матвій»)

Пам’яті молодшого сержанта Сергія Машини (позивний «Матвій»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Військовий загинув в бою біля Роботиного Запорізької області восени минулого року

Сергій Машина народився в селі Мусійки Київської області. У 2013 році закінчив Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України.  Хлопець здобув кваліфікацію технолога з агрономії, яка була його найбільшим захопленням. Тож після здобуття освіти він працював за професією та займався улюбленою справою.

«Він завжди цікавився тільки агрономією. Любив свою роботу, багато часу там проводив. Удома також займався садом», — каже дружина захисника Наталя.

З початком повномасштабного вторгнення РФ чоловіка мобілізували. Спочатку він став на захист рідної Київщини. Потрапив до 114-ї бригади ТРО та обійняв посаду стрільця-снайпера 134-го батальйону. 

У червні 2023 року Сергій перевівся на ту ж посаду до 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура», яка воювала на Запорізькому напрямку. Молодший сержант брав участь у звільненні Роботиного від росіян. Коли телефонував рідним, ніколи не скаржився, навпаки – підтримував та обіцяв повернутися додому з Перемогою.

«Коли він телефонував, говорив, що дуже тяжко там. Детально не розповідав, бо казав, що нам краще не знати усього. Найбільше хотів повернутися додому, до своєї донечки. Він мріяв, щоб ми завжди були разом. І що коли він повернеться — ми просто поїдемо втрьох кудись відпочивати», — розповіла дружина.

Наталя говорить, що востаннє чоловік їй зателефонував вночі, напередодні чергового бойового виходу. Військовий загинув під час виконання завдання від множинних уламкових поранень 11 вересня 2023 року. Йому було 32 роки.

«Він такий був, що ніколи не відмовить нікому. Навіть якщо він не вміє те зробити — він обдумає і все одно людям усім допоможе. В нього дуже добра душа. Я хочу, аби його донька ним пишалася, тому що він дійсно Герой», — згадує чоловіка Наталя.

Захисника поховали в рідному селі. 

Вічна слава і шана Воїну!

Фото з сімейного архіву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-