На Лиманському напрямку росіяни перекидають резерви до річки Чорний Жеребець - Євлаш

На Лиманському напрямку росіяни перекидають резерви до річки Чорний Жеребець - Євлаш

Укрінформ
Начальник пресслужби ОСУВ «Хортиця» Ілля Євлаш заявив, що росіяни намагаються активізувати свої зусилля поблизу річки Чорний Жеребець (притока р. Сіверського Дінця) та перекидають туди свої резерви.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом противник намагається активізувати свої зусилля поблизу річки Чорний Жеребець, зараз туди перекидає свої резерви, аби поблизу населеного пункту Терни - так званий Торський виступ - зайняти оборону та вийти на цей бар’єрний рубіж для подальшого розвитку наступу. Однак наші оборонці тримають активно там оборону, завдаючи противнику максимальних втрат», - розповів Євлаш про ситуацію на Лиманському напрямку.

Він зауважив, що «наразі обстановка у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» залишається динамічною, противник продовжує застосовувати всю наявну лінійку артилерійського та іншого озброєння».

Читайте також: Ворог зосереджує війська на Лимано-Куп’янському та Бахмутському напрямках - Євлаш

На думку речника, «після того, як росіяни тимчасово захопили Авдіївку, вони, наймовірніше, продовжать розосереджувати свої війська, які там накопичені, на інших ділянках».

«Куди саме - побачимо згодом. Проте на це їм потрібен час, щонайменше від тижня, для того, аби перекинути, перегрупуватися та далі вже кинути ці зібрані резерви у бій», - додав начальник пресслужби ОСУВ «Хортиця».

За його словами, поблизу Бахмута в районі Богданівки, «противник переходить як у лобові атаки, так і намагається обходити з флангів, так само активно застосовує своїх штурмовиків».

Читайте також: Авдіївський напрямок: Сили оборони відбили п’ять ворожих атак і закріпилися на нових рубежах

«Загалом поблизу Бахмута ведуться активні бойові дії, переважно з використанням артилерії та важкої техніки», - додав Євлаш.

Як повідомлялося, раніше Євлаш розповів, що ворог продовжує підтягувати свої резерви на заміну раніше втраченим, зокрема, на Лимано-Куп’янському та Бахмутському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-