В Україні розробляють антитепловізійну накидку для військових

В Україні розробляють антитепловізійну накидку для військових

Укрінформ
Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України розробляє антитепловізійне пончо, здатне поглинати інфрачервоне випромінювання.

Про це повідомило Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Зазначається, що в разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів і приладів нічного бачення.

Для виготовлення антитепловізійної накидки шукають матеріали, гнучкі та стійкі до впливу навколишнього середовища, зокрема атмосферних опадів та сонця, й такі, що водночас мають маскувальні властивості.

Фахівці управління вже тестують п’ять зразків різних тканин.

За словами заступника міністра оборони Віталія Половенка, специфіка полягає в тому, що потрібно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність.

«Наша мета - якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога», - зазначив він.

Читайте також: Британія і союзники планують надати Україні безпілотники зі штучним інтелектом - Bloomberg

За даними Міноборони, загалом від початку року Центральне управління затвердило вже шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Міноборони затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць - розробку компанії «Темп-3000».

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-