Зеленський і Рютте обговорили передачу винищувачів F-16

Зеленський і Рютте обговорили передачу винищувачів F-16

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорили під час зустрічі у Мюнхені оборонну підтримку України та передачу винищувачів F-16.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

“У межах Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте”, - ідеться у повідомленні.

Глава держави подякував Королівству Нідерланди та особисто Рютте за тверду й вагому підтримку України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Зеленський докладно поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті. Він відзначив оборонну допомогу Нідерландів обсягом понад 2 млрд євро, передбачену для України в поточному році, а також внески до Європейського фонду миру, гуманітарну допомогу та підтримку проєктів із відбудови Української держави.

Сторони обговорили подальшу оборонну підтримку України, потреби в ППО та артилерії.

Окремо зупинилися на діяльності міжнародної авіаційної коаліції, важливій ролі Нідерландів у процесі підготовки українських пілотів на території Румунії та передачі Україні винищувачів F-16.

Президент України відзначив успішну роботу команд двох країн над проєктом двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7.

Читайте також: Зеленський і Гарріс зустрічаються у Мюнхені

Лідери також обговорили реалізацію Української формули миру та підготовку до проведення першого Глобального саміту миру у Швейцарії.

Окрему увагу Зеленський і Рютте приділили інтеграції України в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції заявив, що потрібно робити більше, щоб допомогти Україні у боротьбі з російською агресією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-