Збройні сили не готові до такої кількості жінок у своїх лавах - військова

Збройні сили не готові до такої кількості жінок у своїх лавах - військова

Станція Краматорськ
Укрінформ
У Збройних силах виявилися не готовими до такої кількості жінок-військових, а також до ставлення до них на рівні з чоловіками за посадовими обов’язками та до забезпечення жінок усім необхідним у побуті.

Про це в ефірі чергового випуску “Станція Краматорськ” розповіла військова Христина з позивним "Кудрява", капітан Нацгвардії України.

На думку Христини, жінок усе ще не сприймають рівноцінно з чоловіками для призначення на бойові посади.

“Насамперед, це про сприйняття жінок на різних (військових — ред.) посадах. Уже зараз є кулеметниці, артилерійські розрахунки, є жінки на посадах командирів. І треба було втовкмачити, що командир може поставити жінку на цю посаду, і вона буде виконувати ці обов’язки, і від неї можна вимагати рівноцінно, як від її побратимів”, - наголосила військова.

По-друге, за її словами, все ще залишається недостатнім забезпечення жінок у війську всім необхідним.

Читайте також: У Міноборони заявили про необхідність зміцнення механізмів гендерної рівності у ЗСУ

“У допомозі з тилу були комплекти натільної білизни, серед якої певна кількість трусів. І якщо чоловіки порозгрібали їх, то я мусила, за відсутності іншого, брати чоловічі труси. Ця історія мала би бути передбачуваною ще з 2014 року. А ще (нижня — ред.) білизна, яка сушиться, привертає певну увагу та ажіотаж (сміється - ред.). Жінки в армії — це зазвичай про привернення зайвої уваги”, - зазначила Христина.

Водночас вона не відчуває жодного дискомфорту у спільному проживанні з військовими-чоловіками.

“Стосовно спільного проживання, то в мене взагалі не виникало ніяких проблем. Ми і на навчанні проживали всі разом, я, наприклад, жила в наметі з 16-ма офіцерами. Єдина проблема, що повертаючись до намета, коли спекотно, всі хлопці скидають футболки, а я не можу (сміється — ред.)”, - розповіла військова.

"Кудрява" служить у НГУ з 2013 року, брала участь в обороні Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, воювала на Бахмутському напрямку, має досвід командира групи та заступниці командира мінометної батареї.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два роки кількість жінок у війську зросла на 12 тисяч – зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-