Країни-сусіди України почали активніше реагувати на загрози ракет і дронів з боку РФ - Ігнат

Країни-сусіди України почали активніше реагувати на загрози ракет і дронів з боку РФ - Ігнат

Укрінформ
Країни-сусіди України почали активніше реагувати на загрози ракет і дронів з боку РФ, які з'являються близько до їхніх кордонів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи останні події, коли й Польща, і Румунія уже піднімали в повітря F-16 під час атаки території України з боку РФ, передає Укрінформу.

«Є центри НАТО у країнах, що входять до Альянсу. Відповідно вони мають координацію між собою і реагують на ту чи іншу загрозу. Але кожна країна також має свої Повітряні сили - і Польща, і Румунія, і відповідно вони почали більш активно реагувати на ті загрози, які з'являються близько до їхніх кордонів. А загрози усім відомі. Це безпілотники ударного типу, це і ракети, які Росія часто використовує надто близько до прикордонних територій», - зазначив Ігнат.

За його словами, це, зокрема, стосується Придунайського регіону, де атакується припортова інфраструктура, зокрема, України, та Львівщина, де уламки потрапляли на територію Польщі.

Читайте також: Фото F-16 з українськими розпізнавальними знаками змусило росіян понервувати - Ігнат

Як повідомлялося, 7 лютого у Польщі підняли в повітря польські та американські винищувачі F-16 у зв’язку з ракетним обстрілом території України.

Під час атаки "Шахедів" по Одеській області в ніч проти 10 лютого у Румунії також оголосили про повітряну тривогу у прикордонних населених пунктах і підіймали у небо винищувачі F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-