Єрмак обговорив з керівництвом ДПСУ потреби бригади «Сталевий кордон»

Єрмак обговорив з керівництвом ДПСУ потреби бригади «Сталевий кордон»

Укрінформ
Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з керівництвом ДПСУ та бригади «Сталевий кордон» поточні потреби в технічному оснащенні.

Про це повідомив Офіс Президента України, передає Укрінформ.

Зустріч керівника ОП з головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком і начальником 15-го мобільного прикордонного загону ДПСУ «Сталевий кордон» полковником Валерієм Падителем відбулася з нагоди річниці створення підрозділу в межах Гвардії наступу.

Бригада «Сталевий кордон» є однією з найуспішніших у складі Гвардії наступу. За словами очільника ДПСУ, за 9 місяців від початку виконання бойових завдань її підрозділами не втрачено жодної позиції, бійці злагоджено працюють, мають високий бойовий дух і мотивовані захищати країну та боротися з окупантами.

Наразі бійці бригади виконують завдання з оборони як державного кордону, так і лінії зіткнення.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання подальшого технічного оснащення бригади задля її посилення та підвищення ефективності виконання завдань.

«Для Президента та нашої команди є дуже важливим, щоб кожна військова бригада мала максимальне забезпечення для ефективного виконання поставлених завдань, зокрема й бригада прикордонників. Тож сьогодні я хочу більш предметно розглянути потреби бійців бригади «Сталевий кордон», якою я опікуюсь, щоб якомога швидше перейти до їх забезпечення», – сказав Єрмак.

Читайте також: В Україні створили ще одну бригаду Гвардії наступу

Зазначається, що захисники подякували всім залученим з боку держави учасникам за сприяння в поверненні з полону воїнів-прикордонників, зокрема капітана 1-го рангу, командира Маріупольського загону Морської охорони ДПСУ Петра Мельника. Воїни цього підрозділу разом із прикордонниками Донецького загону, яким на той момент командував Валерій Падитель, та іншими українськими захисниками боронили Маріуполь. Під час попереднього обміну з російського полону було звільнено 26 бійців ДПСУ.

Як повідомлялося, в січні 2023 року МВС почало формування штурмових бригад Гвардія наступу — це бригада Нацполіції «Лють», бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон» та шість бригад Нацгвардії. Основу підрозділів склали чинні поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-