Біля Кліщіївки загарбники вбили українських військовополонених

Біля Кліщіївки загарбники вбили українських військовополонених

Укрінформ
Правоохоронні органи розпочали розслідування за фактом убивства окупантами беззбройних українських військовополонених поблизу села Кліщіївка Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, 9 лютого у медіа було поширено відео розстрілу українських захисників представниками ЗС РФ під час захоплення позицій Сил оборони поблизу села Кліщіївка Бахмутського району.

"На відео з ворожого дрона зафіксовано, що, ймовірно, командир одного з підрозділів армії держави-агресора під час штурму окопів ЗСУ віддає наказ не брати противника в полон. Під час наступу на позиції військові РФ розстріляли одного беззбройного полоненого, який виходив до них з піднятими руками. І вбили другого, кинувши гранату в бліндаж", - заявили в ОГП.

У відомстві наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також: СБУ викрила ще 16 «народних обранців» на захопленій Луганщині

Досудове розслідування здійснюватимуть слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, у грудні 2023 року на одному з Телеграм-каналів з'явилося відео, на якому видно, як російські загарбники розстріляли двох українських військових, які здавалися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-