РФ майже за два роки війни здійснила 815 хімічних атак в Україні, лише за січень - 229

РФ майже за два роки війни здійснила 815 хімічних атак в Україні, лише за січень - 229

Укрінформ
Росія з початку широкомасштабної війни здійснила в Україні 815 хімічних атак.

Як передає Укрінформ, про це служба зв’язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Мобільними групами та іншими підрозділами угруповання сил і засобів підтримки зафіксовано 815 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за січень 2024 року - 229 випадків», - ідеться у повідомленні.

Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, РГ-Во, які містять небезпечну хімічну речовину CS, заборонену для ведення війни (бойових дій) пунктом 5 статті 1 Конвенції про хімічну зброю.

Підрозділи радіаційної, хімічної і бактеріологічної розвідки здійснюють відбір проб ґрунту, рослинності, уламків боєприпасів та направляють їх для проведення аналізів.

Читайте також: Росіяни збільшили кількість хімічних атак - Тарнавський

У рамках відкритого кримінального провадження задокументовані випадки застосування небезпечних хімічних речовин надаються до слідчих органів для проведення слідчих дій.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що росіяни збільшили кількість хімічних атак.

Фото: Командування Сил підтримки Збройних Сил України / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-