Поліція вже задокументувала майже 111 тисяч злочинів, які військові РФ скоїли в Україні

Поліція вже задокументувала майже 111 тисяч злочинів, які військові РФ скоїли в Україні

Укрінформ
З початку повномасштабної війни слідчі Нацполіції розпочали майже 111 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями Росії та їх пособниками.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час координаційної наради керівників правоохоронних органів із питань забезпечення законності та правопорядку в державі, повідомляє пресслужба МВС.

«Незважаючи на концентрацію значної частини поліцейських на виконанні завдань забезпечення та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, безпекова ситуація в державі утримується на належному рівні. Це стосується як загального стану криміногенної ситуації, так і протидії злочинності на окремих напрямках», – заявив Ігор Клименко.

Своєю чергою генпрокурор Андрій Костін відмітив, що криміногенна ситуація в державі вимагає подальшої концентрації сил у протидії найбільш небезпечним проявам злочинності, удосконалення засобів та забезпечення належних темпів цієї боротьби.

«Ми не маємо права втратити жодного доказу звірств держави-агресора в Україні! Тому першим і незмінним пріоритетом для нас залишається належна фіксація та ефективне розслідування злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку», – наголосив Костін.

Як зазначається, Клименко розповів про роботу поліцейських, які з початку війни документують воєнні злочини РФ, та повідомив, що слідчі Нацполіції розпочали майже 111 тис. відповідних кримінальних проваджень.

«Одним із головних завдань для нас є також участь у документуванні воєнних злочинів. Саме поліцейські першими фіксують злочини, скоєні представниками держави-агресора, навіть під обстрілами та ракетними ударами. Так, у період з 24 лютого 2022 року слідчими Національної поліції розпочато майже 111 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями Росії та їх пособниками», - зазначив Клименко.

Окрім того, міністр внутрішніх справ поінформував про роботу відомства у протидії незаконному обігу зброї. За його словами, ця проблема стала особливо актуальною під час війни.

Читайте також: Минулого тижня інтенсивність ворожих обстрілів зросла майже на чверть - Клименко

«У 2023 році з незаконного обігу вилучено більше 5 тис. одиниць вогнепальної зброї, 17,8 тис. гранат, 921 гранатомет, майже 3 тонни вибухових речовин та 2 млн боєприпасів та набоїв. Минулого року було виявлено 117 «схронів» зі зброєю та боєприпасами», - повідомив Клименко.

Також міністр внутрішніх справ поінформував про роботу МВС у протидії кіберзлочинам, незаконній міграції, захисту прав та інтересів дітей, розшуку та обліку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та виконання завдань щодо вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня Клименко повідомив, що працівники поліції передали до суду близько 2600 кримінальних справ стосовно чоловіків, які ухилялися від служби.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-