Зеленський: Російська окупація ЗАЕС має припинитися - це необхідно для безпеки регіону

Зеленський: Російська окупація ЗАЕС має припинитися - це необхідно для безпеки регіону

Укрінформ
Російська окупація ЗАЕС повинна припинитися – це є головною передумовою відновлення радіаційної безпеки для всього регіону.

Про це у зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що у вівторок провів зустріч із директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, який планує відвідати Запорізьку атомну станцію.

Відео: Офіс Президента

«Ми доволі детально обговорили ситуацію на станції та безпекові виклики зараз: російська окупація ЗАЕС повинна припинитися, і це головна передумова відновлення радіаційної безпеки для всього нашого регіону. Подякував Гроссі за підтримку Формули миру та за участь представника МАГАТЕ у роботі радників щодо Формули», - сказав Зеленський.

Читайте також: МАГАТЕ наполягатиме на технічній оцінці палива на ЗАЕС

Президент вважає дуже важливим той факт, що Україна була обрана до Ради керуючих МАГАТЕ. За його словами, це очевидна ознака того, що світ визнає здатність України відновлювати стабільність і працювати заради безпеки.

Глава держави також поінформував, що у вівторок провів зустріч із керівником Організації економічного співробітництва та розвитку – однієї з найбільш поважних міжнародних організацій, яка об’єднує найбільш розвинуті країни світу - Матіасом Корманном.

«Подякував за підтримку нашої держави й за відкриття офісу Організації в Україні. Ми постійно додаємо змісту нашій взаємодії та попри все рухаємося до повноправного приєднання до цього клубу, до Організації економічного співробітництва та розвитку. Обговорили сьогодні і залучення коштів для відбудови в Україні», - заявив він.

Читайте також: Персонал Запорізької АЕС скоротився удвічі - Гроссі

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся у Києві з делегацією Організації економічного співробітництва та розвитку на чолі з генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-