Під час наступальних операцій ЗСУ на півдні і сході втрати ворога були у рази більшими - Маляр

Під час наступальних операцій ЗСУ на півдні і сході втрати ворога були у рази більшими - Маляр

Відео
Укрінформ
Під час наступальних операцій Сил оборони на півдні і сході втрати російської армії перевищували українські щонайменше у п’ять разів.

Про це заявила в ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує» заступниця міністра оборони у 2021-2023 роках Ганна Маляр.

«Я називаю це українським дивом. У нас наступ був і на сході, довкола Бахмута, і контрнаступ був на півдні. І там і там ми, як сторона, що наступає, за всіма методиками мали би зазнати більших втрат, ніж противник. Але на півдні у нас (були) у п’ять разів менші втрати, а на сході, на Бахмутському напрямку, втрати були в шість-вісім разів, іноді до десяти доходило, менші, ніж у ворога», - сказала вона.

Маляр пояснює це фаховістю українських військових.

На запитання, чи потрібно було утримувати Бахмут, вона відповіла: «Безумовно. Ландшафтно Бахмут - це поріг, за який ворог зачепився, і те, що нам вдалося ворога там зупинити, врятувало Донецьку область. Після того, як ворогу не вдалося захопити Київ, вони поставили для себе першу ключову мету – це Донецька, Луганська області, а потім рухатися уже по всій Україні, бо взагалі-то вони хочуть захопити всю територію (України) по сьогодні. І те, що ми в Бахмуті їх зупинили, позаду якого іде степ і далі вони просувалися б дуже швидко, було стратегічно важливо».

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони не дають ворогу просунутися до Часового Яру

Маляр також зазначила, що у Бахмуті був знищений найпрофесійніший російський мілітарний підрозділ - ПВК «Вагнер». «Знищення військового потенціалу ворога – це серйозна виконана задача, тому що ворог далі наступати просто не зміг, його взяли в пастку, у якій він перебуває по сьогодні. Мені боляче чути, що люди «просто так» полягли. Як це? Вони врятували всю країну собою і зупинили там ворога», - наголосила ексзаступник міністра.

Як повідомлялося, 1 лютого поточного року на Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаку неподалік Кліщіївки Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-