У Повітряних силах пояснили, чому росіяни варіюють кількість «Шахедів» для своїх атак

У Повітряних силах пояснили, чому росіяни варіюють кількість «Шахедів» для своїх атак

Укрінформ
Війська РФ використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, перевіряючи можливості української системи протиповітряної оборони.

Про це сказав речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ із посиланням на Арміюінформ.

«Чотири шахеди абсолютно ні про що не говорить. Як можна говорити про зменшення запасів, якщо кожного місяця росіяни сотні застосовують. Інколи бувало 1-2 за добу, щоб перевірити нашу спроможність, запускають як розвідувальні мішені», — пояснив Ігнат.

Він зазначив, що ворог не може постійно проводити масовані атаки дронами, як було у новорічну ніч, але намагається тримати у напрузі українську ППО.

«Застосовує різну кількість БПЛА, зазвичай 15-20. Але навіть 4 - серйозна загроза, якщо вони попадуть в критичний об’єкт. Цього разу два знищені, але серйозних наслідків влучань немає», — сказав речник.

Читайте також: ППО вночі знищила на Харківщині два дрони-камікадзе

Ігнат додав, що ворог окрім БПЛА активно застосовує керовані авіабомби і ракети Х-59 в напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 31 січня Снігурівську громаду на Миколаївщині атакували російські БПЛА типу Shahed-136/131. Пошкоджені склади сільськогосподарського підприємства, будівля магазину. Поранений охоронець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-