Юсов про сьогоднішній обмін: Серед 207 військовополонених 40 - поранені і важкохворі

Юсов про сьогоднішній обмін: Серед 207 військовополонених 40 - поранені і важкохворі

Укрінформ
Серед тих, хто сьогодні повернувся з російського полону, було 40 поранених і важкохворих військовослужбовців, їх одразу забрали «швидкі».

Як передає Укрінформ, про це зазначив в ефірі телемарафону «Єдині новини» представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Стан повернутих військовослужбовців різний залежно від попередніх місць утримання, від того, звідки їх доставляли. Серед них було 40 поранених і важкохворих. Їх одразу забрали «швидкі». Полон - це завжди складно. Коли ми говоримо про державу-агресора, це точно не про європейське уявлення щодо дотримання правил утримання військовополонених», – сказав Юсов.

Україна повернула додому 207 полонених / Фото: КШППВ, tg/Zelenskiy / Official

Він запевнив, що реабілітація повернутих полонених буде ретельною і відповідатиме всім міжнародним та українським протоколам.

Представник ГУР зауважив, що сьогоднішній обмін – це завершення обміну 24 січня, за винятком списку з 65 осіб, який оприлюднила Росія як начебто загиблих. За його словами, всі інші зі списку 24 числа – повернулись.

Читайте також: СБУ показала, як зустрічали звільнених з полону захисників

Він зазначив, що 207 оборонців, які повернулись, це чоловіки, серед полонених не було жінок і цивільних. Але, за словами Юсова, робота у цьому напрямку також триває.

Крім того, представник ГУР подякував Об'єднаним Арабським Еміратам за допомогу щодо обміну.

Як повідомляв Укрінформ, Україна повернула з полону ще 207 своїх громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-