Поліція задокументувала загибель 9 700 цивільних українців через війну з Росією

Поліція задокументувала загибель 9 700 цивільних українців через війну з Росією

Укрінформ
Національна поліція України наразі має дані про 18 тисяч постраждалих дітей через війну із РФ і про 14 тисяч депортованих українських дітей до РФ та Білорусі.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив перший заступник голови Нацполіції України – керівник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

"Безпосередньо поліція задокументувала загибель 9 тис. 700 українців, ще 11 тис. отримали поранення, майже 7 тис. зникли безвісти. Це все – цивільні особи. Серед постраждалих – 18 тис. дітей, 522 загинуло. По наших провадженнях 14 тис. українських дітей окупанти депортували в РФ та Білорусь", - заявив перший заступник голови НПУ.

Читайте також: Костін і посол ЄС обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Відповідаючи на питання, чи є розуміння того, наскільки масштабними є збитки, зафіксовані у кримінальних справах поліції внаслідок дій РФ, він зазначив, що були пошкоджені та зруйновані 3700 закладів освіти, 1600 лікарень, майже 9 тис. об'єктів критичної інфраструктури, 185 тис. житлових будинків.

За його словами, в майновому аспекті потерпілими є і громадяни, які втратили житло, і українська держава.

"Що стосується безпосередньо збитків, які ми встановили за результатами експертиз, то українці втратили свого житла і майна більш ніж на 40 млрд грн! І це я говорю тільки про ті провадження, які розслідуються поліцією і по яких вже є економічні підрахунки. Ми все фіксуємо і, впевнений, в майбутньому обов'язково будуть репарації від окупантів", - розповів Цуцкірідзе.

Читайте також: ЄС допомагає розробити міжнародний механізм, щоб Україна отримала репарації

Як повідомлялося, станом на 27 січня російська армія поранила в Україні 1215 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-