Студентів-іноземців у Росії вербують до армії шантажем - Центр нацспротиву

Студентів-іноземців у Росії вербують до армії шантажем - Центр нацспротиву

Укрінформ
Російське міністерство оборони залучає до свого війська іноземних студентів, використовуючи при цьому сумнівні засоби вербування.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Навколо московських ВНЗ, у яких навчаються іноземці, розміщено чимало реклами щодо «перспектив» військової служби. Куратори груп та російські студенти, що мають допомагати таким іноземцям в акліматизації та успішному засвоєнні програми, методом навіювання розповідають про фінансове забезпечення у ЗС РФ. Виявивши осіб, які мають фінансові проблеми чи гостру потребу у великих сумах коштів, вони їх скеровують у місцеві військкомати», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, часто до таких студентів підсилають осіб, що викрадають у них наявні суми коштів, аби створити почуття безвиході та відчаю. Опісля їх шантажують загрозою депортації.

Підготовку іноземців проводять на території навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки «Авангард». Даний об’єкт був заснований урядами Москви і Московської області за підтримки міністерства оборони РФ. Ідею його створення підтримав особисто Володимир Путін.

В середньому одночасно там проходять підготовку близько 300 іноземних осіб. За походженням це здебільшого китайці, непальці, узбеки, єгиптяни, молдовани, шріланкійці.

Читайте також: У Росії студента посадили на п'ять років за спробу підпалити військкомат

На поле бою їх виводять російські офіцери та сержанти. Після віддання наказу та визначення варіантів дій офіцери залишають іноземців на полі бою, а самі повертаються на тилові позиції.

«До іноземців у російському війську традиційно зневажливе та недбале ставлення, їх особливо не бережуть, а їхнє становище можна порівняти з підрозділами, сформованими з ув’язнених», - зазначає Центр національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, на окупованій Донеччині з'явилися найманці з Малайзії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-