США наразі не можуть підтвердити наявність українських полонених в Іл-76 - Білий дім

США наразі не можуть підтвердити наявність українських полонених в Іл-76 - Білий дім

Укрінформ
Американська сторона станом на зараз не має інформації, яка могла б підтвердити, що в російському військово-транспортному літаку Іл-76, який упав у Бєлгородській області, перебували українські військовополонені.

Про це сказав у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили повідомлення, але не можемо підтвердити їх», - зауважив представник Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати заяви російської сторони, що Україна збила військово-транспортний літак, який перевозив українських військовополонених.

Кірбі також підкреслив, що Сполучені Штати, зі свого боку, роблять все можливе для того, щоб мати більше інформації, пов’язаної з падінням російського літака.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських телеграм-каналів, у Бєлгородській області 24 січня розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення техніки і десанту. Російські ЗМІ повідомили, що на борту літака перебували головним чином українські військовополонені, всі загинули.

Читайте також: Військовий експерт вказав на розбіжності в заявах росЗМІ щодо падіння Іл-76

Тим часом, джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме ці ракети використовуються для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У ГУР МОУ підтвердили, що обмін полоненими між Росією і Україною мав відбутися 24 січня, однак цього не сталося. Пізніше в ГУР зазначили, що росіяни в процесі підготовки до обміну не повідомили українській стороні про необхідність гарантування безпеки повітряного простору в районі міста Бєлгород у визначений період часу, як неодноразово робилося в минулому. Це може свідчити про навмисні дії Росії, направлені на створення загрози життю та безпеці полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-