На фронті є гостра потреба в мобільних РЕБах - військовий

На фронті є гостра потреба в мобільних РЕБах - військовий

Відео
Укрінформ
Сили оборони відчувають гостру потребу в мобільних засобах радіоелектронної боротьби (РЕБ) з ворожими дронами.

Про це в черговому випуску проєкту "Про війну" сказав його співведучий, лейтенант ЗСУ, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко.

"Є мобільні РЕБи, які встановлюються на танках, які мають захищати танк від прильоту FPV-камікадзе (дронів – ред.), глушачи сигнал. Ось такі мобільні РЕБи вже давно мали б стати хайпом", – наголосив Коваленко.

Він вважає, що забезпечення Сил оборони дронами та РЕБ треба розглядати в комплексі. "Тому що всі у нас хайплять дрони, а треба в комплексі. Треба хайпити (піднімати тему РЕБ – ред.), бо тоді туди йдуть донати, люди починають масово допомагати. Зараз дуже важливо забезпечити "нуль" мобільними РЕБами для того, щоб наші позиції були забезпечені захистом від FPV-камікадзе. Бо ворог їх використовує досить ефективно", – наголосив військовий.

Читайте також: На фронті у бійців мають бути мільйони дронів - азовець

У четвертому випуску спільного проєкту Укрінформу і Центру протидії дезінформації при РНБО "Про війну" його ведучі – лейтенант ЗСУ, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат" – обговорювали, зокрема, атаки українських дронів по російських територіях, застосування у війську штучного інтелекту, можливість Третьої світової війни тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-