На Авдіївському та Лиманському напрямках відбили понад 40 атак

На Авдіївському та Лиманському напрямках відбили понад 40 атак

Дані Генштабу
Укрінформ
За добу на фронті відбулось 71 бойове зіткнення, Сили оборони найбільше атак відбили на Авдіївському та Лиманському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію.

За даними Генштабу, протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління та по пʼяти зенітно-ракетних комплексах ворога. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, двох радіолокаційних станціях, двох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах та складу боєприпасів.

Росіяни загалом завдали шість ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснили 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Всього протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: Війська РФ скинули авіабомбу на село в Куп’янському районі, постраждали двоє дітей

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Російська армія завдала авіаційних ударів у районах Федорівки та Вовчанська Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, серед них Блешня, Карповичі, Єліне Чернігівської області; Середина-Буда, Ромашкове, Соснівка Сумської області; Окіп, Козача Лопань, Гатище, Плетенівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили шість атак біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 10 атак загарбників поблизу Тернів, Ямполівки Донецької області та ще вісім атак у районах Макіївки, Білогорівки Луганської області. Тут ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 19 з 20 «Шахедів»

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім ворожих атак у районах Григорівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Калинівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та ще 13 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку загарбники, за підтримки авіації, девʼять разів намагалися прорвати оборону наших військ. Крім того, ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились Красногорівка, Максимільянівка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку північніше Новодонецького Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області.

Читайте також: У Росії немає резерву для наступу на двох-трьох напрямках - Скібіцький

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Малинівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Роботине, П’ятихатки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Антонівка Херсонської області та Дмитрівка Миколаївської області. Крім того ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Червоний Маяк, Зміївка, Тягинка Херсонської області.

«Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів позицій наших військ», - зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники продовжують стягувати та накопичувати військову техніку навколо Волновахи та на північному заході Маріупольського району.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-