Дрони на Одесу летіли на максимально низькій висоті, щоб обійти ППО - Гуменюк

Дрони на Одесу летіли на максимально низькій висоті, щоб обійти ППО - Гуменюк

Укрінформ
Під час атаки на Одесу у ніч на 17 січня російські безпілотники летіли на максимально низькій висоті, щоб обійти системи протиповітряного захисту.

Про це у коментарі журналістам повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що для того, щоб завдати максимальної шкоди та обійти системи ППО, ворог весь час вдається до хитрощів.

«Всі дрони атакували з акваторії Чорного моря, вони обирали максимально низьку для них висоту польоту, щоб, ймовірно, обійти системи ППО», - повідомила Гуменюк.

За її словами, через це робота сил ППО розгорталася у надзвичайно складних умовах, але результати бойової роботи свідчать про ураження всіх повітряних цілей.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 19 з 20 «Шахедів»

«Вирва пов'язана з тим, що вже збитий по факту дрон продовжив інерційний рух та був «змушений» у такий спосіб приземлитися. Вибухова частина і пальне спричинили і підрив, і вибухову хвилю та пожежу» - пояснила Гуменюк.

Вона додала, що, ймовірно, таких дронів на місці обстрілу впало декілька.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі внаслідок падіння уламків дрона на магістральні трубопроводи вночі проти 17 січня від опалення відключили близько 60 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-