Україні сьогодні насамперед бракує сучасних систем ППО - Зеленський

Україні сьогодні насамперед бракує сучасних систем ППО - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі у світі існує дефіцит зброї, тому Україна налагоджує спільне виробництво з іншими країнами, а бракує нашій державі, насамперед, сучасних систем ППО.

Про це він розповів на зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі після проведених переговорів з Президентом Литви Гітанасом Науседою, повідомляє Укрінформ.

«Таких двосторонніх договорів, які ми підписали з Литовською Республікою, про спільне виробництво озброєння, буде багато. Ми над цим працюємо, бо розуміємо, що у світі зараз існує загальний дефіцит зброї. Ми зацікавлені у кооппродукції. Ми розпочали цю роботу з партнерами у США, з багатьма компаніями, з європейськими партнерами. Будемо це робити постійно і не чекати, що дефіцит сам собою закриється. Що стосується того, що ми з партнерами не в змозі найближчим часом виробляти – це сучасні системи протиповітряної оборони. Цього бракує дуже сильно», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що Росія останніми днями грудня і першими днями січня вдарила по цивільній інфраструктурі України, постраждало і загинуло багато людей.

Читайте також: Україна і Литва починають роботу щодо угоди про гарантії безпеки

«В цілому було 500 ударів (ракет і дронів). Ми змогли відбити в середньому 70% цих ударів. На жаль, ми втратили людей... Боротися із цією вражиною можна технологіями, поки ми їх ще не витіснили з нашої землі і поки не закінчилася війна, тому системи ППО – це те, чого бракує №1», - підкреслив Президент.

За словами Зеленського, нині багато уваги приділяють боротьбі з дронами, виробництву своїх дронів.

«Це те, що вимагає сьогоднішній час і безпека наших людей», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, уночі та вранці 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Тоді окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей – безпілотників і ракет різного типу. ППО вдалося знищити 114 з них.

Читайте також: На Хмельниччині кількість жертв ракетної атаки 8 січня зросла до трьох

2 січня росіяни запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 вдалося знищити. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілили по столиці.

В ніч на 8 січня російські окупанти знову випустили по Україні 59 ракет різного типу і безпілотників; 18 ракет і всі 8 «Шахедів» вдалося збити.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-