На війні загинув 23-річний льотчик із Житомирщини

На війні загинув 23-річний льотчик із Житомирщини

Укрінформ
На війні загинув 23-річний пілот бойового літака МіГ-29 Владислав Залістовський з позивним Blue Helmet. Військовий був родом із Малина Житомирської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Малинська міська рада.

«5 січня під час виконання бойового завдання загинув наш земляк, житель Малина, льотчик однієї з військових частин, старший лейтенант Владислав Павлович Залістовський 2000 р.н.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2021 році Владислав Залістовський закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Він був пілотом бойового літака МіГ-29.

«Ми втратили не просто пілота, а й надійного побратима, друга, сина та просто чудову та яскраву людину Владислава. Він був одним із тих, з ким я б виконав будь-яке завдання з упевненістю, що він мене не залишить у важкій ситуації, що було і по військовій справі, і по життю в цілому. На жаль, ніхто з нас більше не побачить нові відео Blue Helmet», - написав про льотчика його знайомий Валерій Волосюк.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня 2023 року на Житомирщині під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули.

Фото: Малинська міська рада / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-