Ворог на лівому березі Дніпра знову почав застосовувати бронетехніку - Гуменюк

Ворог на лівому березі Дніпра знову почав застосовувати бронетехніку - Гуменюк

Укрінформ
Російська армія на лінії боєзіткнення поновила в застосування техніки.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«На лівому березі... вони наважились знову застосовувати техніку. До цього моменту вони все ж таки дуже на ній економили, оскільки втратили її досить багато. Ми фіксуємо за минулу добу вже їхні спроби просувати диверсійні і штурмові групи за підтримки бронетехніки. Отже, очевидно, що їм вдалося підтягнути туди певні резерви... Вони мали досить суттєві втрати: проводячи 13-19 штурмів на добу, вони зазнавали втрат кожного разу», - зауважила Гуменюк.

За її словами, впродовж останніх 3 днів фіксувалось по 8-9 штурмів з боку загарбників, цієї доби - 6 штурмів.

«Це свідчить про те, що вони потребують підтягування резервів, і очевидно, воно там відбуватиметься», - додала речниця.

Коментуючи атаку дронів у ніч проти 5 січня, Гуменюк зазначила, що ворог вишукує нові тактики, щоб максимально виснажити українські системи протиповітряної оборони.

«Атака дійсно була складною, і ворог продовжує вишукувати нові тактики для того, щоб максимально виснажити системи ППО, обійти їх.., але ми зі свого боку теж протидіємо і вишукуємо способи ефективного захисту. Цього разу ми спостерігали 2 хвилі, які тривали понад 3 години і понад 4 години відповідно, на початку ночі і всередині вже з переходом у глибокий ранок... І влучання, які відбулись, ми можемо кваліфікувати як дійсно додатковий тиск на населення прифронтових територій», - зазначила речниця.

За її словами, під час артилерійських обстрілів ворог також націлюється на об’єкти критичної інфраструктури, намагаючись залишити прифронтові території без електрозабезпечення, тепло-, газо- та водопостачання.

Читайте також: На Миколаївщині і Херсонщині зберігається загроза балістичних атак - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 5 січня ворог атакував Україну ударними БпЛА типу Shahed з району Приморсько-Ахтарськ (РФ) та мис Чауда (окупований Крим). Протиповітряна оборона збила 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-