На Таврійському напрямку ворог удвічі збільшив кількість атак

На Таврійському напрямку ворог удвічі збільшив кількість атак

Укрінформ
Російські війська вдвічі збільшили кількість атак на Таврійському напрямку, проте українські військові тримають оборону.

Про це заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Було деяке зниження до позавчора кількості атак, трималося воно на рівні до 30, і позавчора вже ворог удвічі збільшив кількість боєзіткнень. Позавчора було понад 50, сьогодні - 47. Активні піхотні атаки ворог продовжує за підтримки бронетехніки, не полишають спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби відбито 16 атак поблизу Новобахмутівки, Степового і Авдіївки, і стільки ж у районах Первомайського та Невельського», - сказав Штупун.

Читайте також: На Таврійському напрямку загарбники починають бунтувати і тікають з окопів - Сили оборони

Він наголосив, що попри збільшення авіаційних атак загарбників Сили оборони утримують позиції.

Речник також повідомив, що українські військові щотижня беруть у полон близько 30 окупантів.

«Здаються в полон щотижня. По-різному, але близько 30 осіб в операційній зоні ОСУВ «Таврія» здаються в полон. Умови різні: деякі виходять за програмою «Хочу жить», але більшість потрапляє в полон у бою, і не завжди це якийсь жорсткий бій», - розповів Штупун.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу Сили оборони знищили 68 одиниць ворожої техніки

За його словами, ворог активізувався майже на всіх ділянках фронту, окрім Шахтарського. «Але скрізь бачимо, що ворог готується, підтягує резерви, намагається їх навчати. Але зазнаючи таких шалених втрат в нашій операційній зоні - це 400-500 осіб на добу, - ті резерви, які він підтягує, майже зточуються», - зазначив речник.

Як повідомлялось, на Таврійському напрямку впродовж минулої доби ворог завдав 14 авіаударів та здійснив 1008 артобстрілів. Втрати окупантів у військовій техніці склали 68 одиниць, зокрема, 7 танків, 11 ББМ, 14 артсистем, 20 БпЛА, 14 автомобілів та 2 одиниці спецтехніки. Знищено 1 склад боєприпасів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-