Повітряні сили поки не підтверджують, що Росія атакує Україну ракетами, які передала КНДР

Повітряні сили поки не підтверджують, що Росія атакує Україну ракетами, які передала КНДР

Укрінформ
У Повітряних силах наразі не можуть підтвердити інформацію про використання РФ балістичних ракет, які передала Північна Корея.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ

«Ракета летить, падає, розривається на маленькі шматочки, розлітається, і спробуй там встановити, чим вони вдарили. Точно, що балістика, а яка балістика, чия ракета - треба розбиратись. Поки що у нас даних немає, що використані такі ракети. Заява була від Сполучених Штатів. Тому фахівці вивчатимуть уламки, тоді вже можна буде казати, чи є такий факт, чи немає. Поки що не можу цього підтвердити", - сказав Ігнат.

Читайте також: Посол США: Переговори Росії щодо купівлі ракет в Ірану просуваються, Україні потрібна підтримка

Речник також зауважив, що, на його думку, балістичні ракети з Ірану чи Північної Кореї не особливо відрізнятимуться від озброєння, яке вже є у РФ.

"Я думаю, що озброєння, яке є у них, беремо ту ж Північну Корею, багато там чого радянського, багато технологій передав ще Союз. Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки "Іскандера", можливо, відрізняється чимось, але думаю, що не надто", - зазначив Ігнат.

Читайте також: Аналітики ISW пояснили, чому Росія купляє балістичні ракети за кордоном

Як повідомляв Укрінформ, у США заявили, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-