Експерт назвав ключові досягнення СБУ у 2023 році

Експерт назвав ключові досягнення СБУ у 2023 році

Укрінформ
СБУ користується найбільшим рівнем довіри серед правоохоронних органів завдяки ряду досягнень, які спецслужба продемонструвала у 2023 році.

Таку думку у Фейсбуці висловив політолог Олександр Черненко, аналізуючи соціологічне опитування «Демініціатив» про підсумки 2023-го.

"Довіра до Служби знаходиться на найвищому рівні за всі часи незалежності – 71%. Виділю ключові фактори такого зростання. Перш за все - перемога на морі, яку американський професор Тімоті Снайдер вважає головною для України у 2023 році. Здобута вона завдяки морським дронам СБУ", - написав Черненко.

Він констатував, що західні фахівці наголошують, що ця розробка Служби змінила баланс сил на Чорному морі. Росія, яка вважала себе господарем в регіоні, зараз не контролює ситуацію і фактично вимушена була відвести значну частину флоту, "а кораблі ЧФ РФ постійно злітають в повітря», підкреслив експерт.

Окремо політолог зупинився на успіхах СБУ на фронті. «Вартість російської техніки, яку знищили підрозділи СБУ (зокрема бійці центру спецоперацій «А») з початку війни – понад 2 мільярди доларів. У 2023-му році тільки танків Служба знищила більше 500. Серед знищених – новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких майже 5 млн доларів кожен», - зазначив він.

Також Черненко зробив акцент на боротьбі Служби з «агентами в рясах» та іншими зрадниками. «233 навідників зараз чекають судового вироку. 82 зрадники вже відбувають тривалі терміни ув’язнення. СБУ взялась за тему, якої держава уникала 30 років і вичистила сітку «агентів в рясах». УПЦ (МП) – розгалужена мережа агентів, яку РФ вибудовувала багато років. СБУ вперше за період незалежності почала системно викривати цю мережу. СБУ розслідує понад 70 кримінальних проваджень щодо священнослужителів УПЦ МП», - підсумував експерт.

Читайте також: Звіт за рік роботи СБУ - відео в Telegram-каналі

Як повідомлялось, СБУ використовує в Чорному морі не лише вже відомі морські дрони Sea Baby («Морський малюк»), але іншу розробку - «Мамай», який на сьогодні є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та здатним розвинути швидкість до 110 кілометрів за годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-