Умєров - про ракетну атаку РФ : За кожен із цих злочинів буде справедливе покарання

Умєров - про ракетну атаку РФ : За кожен із цих злочинів буде справедливе покарання

Укрінформ
Держава-терорист РФ багато місяців накопичувала ракети для того, аби завдати удари по житлових будинках, торговельних центрах, лікарнях України. За кожен з цих злочинів буде справедливе покарання.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Рустем Умєров написав у Фейсбуці.

«Масована ракетна атака держави-терориста на нашу землю. Багато місяців росіяни накопичували ракети ось для цього: удари по житлових будинках, торговельних центрах, лікарнях. По мирних українських містах. Росіяни вбили і поранили наших громадян, зруйнували інфраструктуру. Знову й знову Росія демонструє всьому світу, що не має іншої мети, ніж терор, ніж вбивства, ніж геноцид українців. За кожен з цих злочинів буде справедливе покарання», наголосив Умєров.

Він нагадав, що за даними Повітряних сил, окупанти використовували аеро-балістичні, балістичні, крилаті, зенітно-керовані ракети, дрони-камікадзе “Шахед”. 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505.

«Це наймасованіша атака з повітря за цю війну», - зазначив міністр.

Він подякував силам ППО за професіоналізм та відзначив, що з такими запасами ракет, які є в держави-агресора, Росія може і буде продовжувати такі атаки.

Читайте також: Санду: Атака Росії підтверджує необхідність посилення української ППО

Умєров запевнив, що Міноборони продовжує роботу з урядами країн-партнерів щодо надання Україні достатньої кількості засобів ППО, аби убезпечити український народ від майбутніх атак.

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої атаки ворога Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії із підрозділами Сил оборони знищили 114 із 158 повітряних цілей російських окупантів, зокрема, 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-