На Лиманському напрямку ворог активізував штурмову авіацію

На Лиманському напрямку ворог активізував штурмову авіацію

Укрінформ
Упродовж минулої доби Сили оборони ліквідували 385 окупантів та знищили 75 одиниць ворожої техніки.

Про це повідомив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати. Шість ворожих атак українські захисники відбили, намагаються рашисти наступати на Богданівку в напрямку Часового Яру. Бойові дії відбувалися поблизу Кліщіївки, Андріївки. Активно тут застосовуються дрони-камікадзе, 28 дронів було застосовано за минулу добу та здійснено 427 артилерійських обстрілів. Тим не менше, популяція рашистів в Україні зменшилась на 137 голів, знищено 35 одиниць військової техніки, серед якої 3 БМП, 1 засіб ППО та 1 МТ-ЛБ”, - повідомив Фітьо.

За словами речника, окупанти продовжують свої наступальні дії, однак значних успіхів не мають. Ворог також застосовує велику кількість підрозділів, які перекидаються з інших напрямків. Зокрема, спостерігається застосування ворогом особового складу морської піхоти з Каспійської флотилії, бійців так званого Добровольчого корпусу.

“Наші хлопці тримають оборону, і у ворога на даному напрямку шансів немає”, - зазначив речник.

Також Фітьо додав, що щодоби на Бахмутському напрямку ворогом використовується від 20 до 40 дронів. Сили оборони вживають необхідні заходи для їх знешкодження, основне завдання — знищити ворожих операторів безпосередньо в зоні пуску дронів.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації на Куп’янському напрямку, речник повідомив, що ворог тут значно активізувався.

Читайте також: Чисельність авіаугруповання РФ нині становить 313 літаків - експерт

“На Серебрянському лісництві на Лиманському напрямку значно активізувався ворог, тут велика кількість застосування саме штурмової та бомбардувальної авіації. Лише за минулу добу 24 удари - це було застосування керованих авіаційних бомб, Су-34, Су-35, гелікоптери вогневої підтримки К-52, гелікоптери Мі-24”, - зазначив Фітьо, додавши, що росіяни не зробили висновки зі знищення ворожої авіації на півдні, тож їх тут може чекати несподіванка.

“23 ворожих атаки на Лимано- Куп’янському напрямку відбито за минулу добу. Це Синьківка, Серебрянське лісництво, 23 дрони-камікадзе тут застосував ворог та здійснив 660 артобстрілів. Кількість “хороших” росіян за минулу добу — 248 чоловік, 4 потрапили в полон, чекаємо на їхні історії, знищено 40 одиниць військової техніки, серед яких 3 танки, 8 ББМ та 1 машина розмінування Ур 77”, - повідомив Фітьо, додавши, що ворог активно застосовує техніку для організації своїх штурмів, намагається розмінувати підходи до українських позицій, однак успіхів не має.

Відповідаючи на запитання щодо браку боєприпасів в українських захисників, речник зазначив, що ситуація непроста, але українські воїни намагаються завдати максимального ураження ворогу за рахунок вправності та влучності.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за останню добу ліквідували 790 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 27 грудня 2023 року втрати російських загарбників становлять близько 355 тисяч 750 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-