Бійці СБУ цього року знищили понад 500 російських танків

Бійці СБУ цього року знищили понад 500 російських танків

Відео
Укрінформ
З початку 2023 року співробітники Служби безпеки України ліквідували понад пів тисячі російських танків, які обстрілювали та намагались прорвати позиції Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці та оприлюднила відповідне відео.

“Українська спецслужба щодня методично “мінусує” ворожу бронетехніку у боях на східному та південному фронтах. Серед знищених танків країни-агресора – новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких становить майже 5 млн американських доларів кожен”, - ідеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що насамперед російські загарбники використовували цю техніку у складі так званих “бронекулаків” для штурму Авдіївки та Бахмута.

Також ворог залучав важку бронетехніку для стримування контрнаступальних операцій українських захисників на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Читайте також: У Маріуполі окупанти планують знести 16 будинків, щоб приховати сліди злочинів

“Ефективне знищення російських танків на полі бою стало результатом філігранних оперативно-бойових операцій СБУ спільно з підрозділами ЗСУ”, - заявили у відомстві.

Для максимального ураження російської бронетехніки було залучено потужний арсенал протитанкового озброєння та сучасних безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляв Укрінформ, спецпризначенці Центру спецоперацій "А" СБУ з 1 по 14 грудня за допомогою ударних дронів знищили 153 одиниці броньованої техніки і транспорту російських загарбників.

Фото: 128 ОГШБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-