Миколаївський десантник збив з автомата чотири ворожі дрони-камікадзе й один БПЛА

Миколаївський десантник збив з автомата чотири ворожі дрони-камікадзе й один БПЛА

Фото
Укрінформ
Миколаївський десантник 79 ОДШБр збив з автомата чотири ворожих дрони-камікадзе і один БПЛА зі скидом.

Про це йдеться на сторінці бригади у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Десантники 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ продовжують стримувати ворога на Донеччині. Одним із вправних воїнів, що відзначилися у важких оборонних боях, є молодший сержант Дмитро А., який за кілька днів перебування на позиції збив з автомата Калашникова чотири fpv-дрони та один БПЛА типу Mavic", - йдеться у повідомленні.

У бригаді зазначають, що почалося з того, що ворог став атакувати позиції марунових беретів з Миколаєва дронами-камікадзе. Подібний дрон під час вибуху якщо і не влучає безпосередньо в захисників, то руйнує оборонні укріплення позиції. Дмитро визначив маршрут прольоту fpv-дронів, підготував зброю і почав очікувати на появу небезпечної «пташки».

Читайте також: На Херсонщині нацгвардійці знищили російський ЗРК «Витязь»

Почувши звук ворожого безпілотника, що наближався, Дмитро виліз на бруствер шанцю, аби привернути увагу оператора дрону до себе. А коли БПЛА розпочав атаку на десантника, двома пострілами з автомата збив його.

По суті, це була дуель, в якій ризикував тільки один учасник, але він, врешті-решт, вийшов переможцем. Дмитро погоджується, що обрав небезпечний спосіб боротьби з дронами, але каже, що все розрахував.

"Я чітко розумів усі ризики, пов’язані з цим двобоєм. Адже якби я схибив, то шансів вціліти у мене не залишалось. Але я був упевненим у собі, адже завжди добре стріляв і до того ж гарно підготувався" - пояснює свої дії стрілець.

Він каже, щоб підвищити свої шанси, вів вогонь з автомата, обладнаного оптичним прицілом.

Після першого вдалого "полювання" на БПЛА відбулося ще три - ворог направляв свої fpv-дрони на позицію, а вправний десантник їх збивав.

Читайте також: Нацгвардійці ліквідували групу військових РФ у їхніх же окопах - Клименко

Потім, здається, окупантам набридло втрачати так даремно дрони-камікадзе, і вони відправили на полювання за вправним стрільцем Mavic зі скидом, аби поцілити у сміливця в інший спосіб. Утім, результат виявився той самий - і цей дрон Дмитро знищив.

"Я не примушую своїх бійців до таких дій, адже такі дії є дуже небезпечними - з дронами-камікадзе потрібно боротися за допомогою РЕБу. Водночас можу відзначити вправність воїна, що у ситуації, яка склалася, діяв мужньо і рішуче - як і належить десантнику", - прокоментував вчинок підлеглого його командир.

Як повідомляв Укрінформ, тільки під час одного бою миколаївський десантник за допомогою ПТРК “Джавелін” знищив вісім ворожих танків та бронемашин.

Фото: 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-