ЗСУ за добу ліквідували на Купʼянському та Бахмутському напрямках понад 450 загарбників

ЗСУ за добу ліквідували на Купʼянському та Бахмутському напрямках понад 450 загарбників

Укрінформ
На Купʼянському та Бахмутському напрямках Сили оборони знищили понад 450 окупантів та понад 100 одиниць ворожої техніки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник служби звʼязків з громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

"Наші позиції обстрілювалися 15 разів дронам-камікадзе, та 428 разів артвогонь відкривався по цьому напрямку. Тим не менше нашим захисникам вдалося знищити 244 окупанта та 51 одиницю техніки, спалили 5 танків та 7 БПМ-2", - сказав Фітьо.

Він зазначив, що для організації своїх наступальних дій росіяни активно використовують техніку, тому що самою піхотою досягти успіхів вони не можуть.

"В принципі і техніка їм не дуже сильно допомагає. Техніка палає, гарно, красиво, наші FPV-дрони, артилерія, протитанкові засоби є. На жаль, цього непотребу металевого у них ще багато. Це добре навчена, оснащена армія, з великим людським ресурсом та великим військовим потенціалом. Противник швидко навчається на полі бою, незважаючи на людські втрати", - сказав Фітьо.

Також, за його словами, на Купʼянському напрямку вчора ворог атакував 16 разів. Наші воїни відбивали ворожі атаки біля Синьківки, було нанесено 1 авіаційний удар гелікоптерами вогневої підтримки.

"Видно після вчорашнього флешмобу по знищенню Су-34 у окупантів десь прокинувся страх і принаймні на цьому напрямку цю авіацію не застосовували", - сказав Фітьо.

На Бахмутському напрямку, за його словами, відбулося 8 ворожих атак, які було відбито.

"Богданівка, Іванівка, Кліщіївка, Андріївка, нанесено два авіаційних удари. Кількість авіаційних ударів теж була мінімальною", - сказав Фітьо.

Він додав, що на Бахмутському напрямку ворог використав для ударів по українських позиціях 39 дронів, відбувся 461 артобстріл, знищено 208 окупантів, 50 одиниць військової техніки, 5 мінометів 120 калібру та 7 мінометів 82 калібру.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження ворога

Як зазначив Фітьо, ворог не відмовляється від наступальних дій. На Бахмутському напрямку ворог так само намагається просунутися до Часового Яру з подальшим виходом на адмінкордони Донецької області.

Наразі, за його словами, лінія фронту не зазнала суттєвих змін, конкретних успіхів у ворога немає.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 23 грудня 2023 року ліквідували близько 352 тисяч 390 російських загарбників, і ще 1040 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-