Воєнні розвідники отримали безпілотний комплекс PD-2

Воєнні розвідники отримали безпілотний комплекс PD-2

Фото
Укрінформ
Воєнні розвідники отримали від фонду "Повернись живим" високотехнологічний безпілотний комплекс PD-2.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

"Підрозділ аеророзвідки Головного управління розвідки Міністерства оборони України одержав від Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" БпАК PD-2", - зазначили у ГУР.

Як розповіли у пресслужбі, БпАК PD-2, який допоможе спалити ще більше російської техніки, був придбаний волонтерами за 25 709 801,13 грн донатів благодійників.

Цей комплекс складається з двох літаків та оснащеної власним живленням і зв’язком наземної станції управління, яка інтегрована у мікроавтобус високої прохідності. Це дозволяє значно швидше розгортати та згортати БпАК, а ще дає можливість швидко змінювати місце розташування, що в прямому сенсі рятує життя операторів від російських контрударів.

Читайте також: Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

"PD-2 ― українська високотехнологічна та надійна система, і розвідники нею дуже тішаться: за допомогою комплексу можна працювати на серйозній глибині, забезпечувати артилеристів координатами цілей та коригувати їхній вогонь", - розповіли в установі.

Командир розвідувального підрозділу ГУР МОУ "Рубен" сказав, що найголовніше в цьому комплексі — його здатність працювати в умовах активного подавлення засобами РЕБ.

"А ще він здатен проводити розвідку на відстані понад 100 кілометрів. Під час оборони Києва ми літали на аналогічному комплексі на 95 км від точки старту. І в повітрі він може перебувати понад 5 годин: це означає, що PD-2 за один політ може закрити потреби не одного артилерійського розрахунку", — поінформував "Рубен".

У воєнній розвідці висловили вдячність фонду "Повернись живим" і усім громадянам, хто не припиняє підтримувати Сили безпеки і оборони України, за черговий внесок у їхню здатність виявляти та знищувати ще більше московських окупантів.

Як повідомлялося, Харківська ОВА передала ГУР 2 сучасні броньовики "Дозор – Б".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-