Втрати 155-ї бригади російських морпіхів в Україні вчетверо більші, ніж у Чечні - ВВС

Втрати 155-ї бригади російських морпіхів в Україні вчетверо більші, ніж у Чечні - ВВС

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну 155-та бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ втратила вбитими щонайменше 234 бійців, що учетверо більше, ніж за часи багаторічної війни у Чечні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російська служба ВВС.

Уточнюється, що імена 234 загиблих військовослужбовців вдалося встановити спільно з виданням «Медіазона» за відкритими джерелами. Зазначається, що це вчетверо більше, ніж втрати підрозділу за 10 років війни у Чечні. Серед загиблих, як стверджується, не менше 18 офіцерів, у тому числі начальник бронетанкової служби підполковник Сергій Москвичов, четверо майорів та п'ятеро капітанів.

Вивчивши розташування могил на цвинтарях у Примор'ї та сусідніх регіонах, журналісти припустили, що реальні втрати бригади вбитими можуть становити близько 470 осіб. Приблизна кількість тяжко поранених може становити 940 осіб (оскільки на кожного вбитого бійця в ході нинішньої війни припадає по 1,7-2 тяжкопоранених). У соціальних мережах родичі заявили про 42 бійців бригади, які зникли безвісти. Тобто загальні втрати перевищують 1450 осіб, до половини штатної чисельності бригади.

Читайте також: Майже всі великі кораблі Чорноморського флоту РФ сховали в Новоросійську - супутникові знімки

Зазначається, що під час вторгнення в Україну морпіхи 155-ї бригади виконували завдання, які зазвичай покладаються на загальновійськові з'єднання: наприклад, піший штурм позицій противника. Найбільших втрат вони зазнали у Київській області у перші тижні повномасштабної війни (бійців із цієї бригади звинувачували в скоєнні воєнних злочинів у Бучі), а також під час спроб штурму Вугледара на Донеччині восени 2022 року.

Третину втрат 155-ї бригади становлять мобілізовані. Непрямо втрати бригади підтверджує той факт, що її почали поповнювати за рахунок колишніх ув'язнених, які підписали контракти з Міноборони - з них створюються так звані штурмові загони "Шторм Z". Російській владі, попри високі втрати, вдається поповнити бригаду, уникаючи її розформування. Вона продовжує бої у районі Вугледара. Востаннє новину про смерть морпіха 155-ї бригади публікували 1 грудня (46-річний Денис Іванов).

Читайте також: Росіяни мають достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня - Ігнат

Як повідомлялося, в листопаді 2022 року бійці 155-ї бригади морської піхоти поскаржилися губернатору російського Примор'я Олегу Кожем'яку на значні втрати, які підрозділ зазнає у боях на півдні Донецької області. Автори звернення розповіли, що через непродумані рішення командування втратили 300 осіб за чотири дні наступу.

Наприкінці березня 2022 року Володимир Путін присвоїв 155-й бригаді морської піхоти Тихоокеанського флоту звання гвардійської. Тоді ж з української сторони повідомлялося про значні втрати, яких бригада зазнала першого місяця війни і була "фактично знищена". Міноборони РФ втрати не підтвердило, проте вже навесні бригаду почали частково комплектувати за рахунок добровольців, а у вересні - за рахунок мобілізованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-