Сили оборони відбили 77 атак на шести напрямках

Сили оборони відбили 77 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 77 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 14 грудня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області українські захисники утримують свої позиції та продовжують завдавати російським військам вогневого ураження.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 82 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії. Стільки ж районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога зі свого боку уразили й підрозділи українських ракетних військ.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу знищили 637 загарбників і 19 одиниць техніки

Російські загарбники протягом доби здійснили чотири ракетні й 32 авіаційні удари та 29 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, за інформацією Генштабу, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Артилерійським і мінометним вогнем на вказаних двох напрямках загарбники атакували понад 20 населених пунктів, зокрема Грем'яч Чернігівської області, Їздецьке, Попівку й Атинське Сумської області, Вовчанськ, Ветеринарне і Гур’їв Козачок Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Російська армія намагалася прорвати там оборону за підтримки авіації.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на Куп’янському напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка й Іванівка Харківської області.

Читайте також: Росіяни вдарили по Хмельниччині ракетою Х-47 «Кинджал» - Ігнат

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку східніше від Тернів Донецької області.

У районі Серебрянського лісництва Луганської області війська РФ завдали авіаційного удару. Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на цьому напрямку протягом доби постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка й Серебрянське лісництво Луганської області, Торське, Спірне й Верхньокам’янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили сім ворожих атак біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійський і мінометний вогонь російської армії тут потрапили близько 10 населених пунктів, серед них – Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ безуспішно намагалися прорвати оборону за підтримки своєї авіації. На цій ділянці фронту захисники України відбили 36 ворожих атак: 19 – східніше від Новобахмутівки та Авдіївки, 17 – південніше від Сєверного, Первомайського і Невельського Донецької області.

Ударів російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Степове, Авдіївка, Первомайське та Карлівка.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати війська РФ в районі Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації загарбники здійснили там 11 безуспішних атак на позиції українських оборонців.

Від ударів російських мінометів й артилерії протягом доби потерпали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка і Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість била з артилерії й мінометів по населених пунктах. Так, під ворожим вогнем протягом доби перебували близько 10 міст і сіл, зокрема, Вугледар, Пречистівка й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили дев'ять ворожих атак північніше від Приютного, західніше та північно-західніше від Вербового Запорізької області. По більш ніж 20 населених пунктах росіяни спрямували вогонь із артилерії й мінометів, зокрема по Полтавці, Гуляйполю, Чарівному, Малій Токмачці, Роботиному та Малих Щербаках Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ ударили з артилерії по Херсону й Антонівці Херсонської області, а також по Очакову Миколаївської області. Авіаційного удару загарбники завдали в районі Кринків Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби прикордонний наряд виявив у Сумській області ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Прикордонники відкрили по диверсантах вогонь на ураження, зав’язався стрілецький бій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-