Військового РФ заочно засудили до 10 років в’язниці за катування жителів Київщини

Військового РФ заочно засудили до 10 років в’язниці за катування жителів Київщини

Укрінформ
Російського командира-десантника Анатолія Возисова з позивним “Воз”, який у березні 2022 року у тимчасово захопленому селі Луб’янка Бучанського району Київської області катував місцевих жителів, заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління Служби безпеки України у Києві та Київській області повідомляє у Фейсбуці.

"На початку березня 2022 року заступник командира взводу старший сержант Возисов у складі 5-ї десантно-штурмової роти 2-ї батальйонної тактичної групи ЗС РФ брав участь у тимчасовому захопленні села Луб’янка Бучанського району", - ідеться у повідомленні.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що воєнний злочинець з позивним “Воз” погрожував вбивством трьом жителям села.

Цивільних чоловіків він зупинив на прибудинковій території одного з домогосподарств, направив на них зброю та наказав підняти руки.

Називаючи полонених “нациками” та “фашистами”, загарбник допитував їх з одягненими на голови мішками, бив прикладом та змушував зізнатися у приналежності до Збройних сил України, військових чи добровольчих формувань.

Знущаючись і жорстко катуючи цивільних, росіянин “вибивав” інформацію про місцезнаходження правоохоронців, військовослужбовців АТО/ООС, єгерів, мисливців у населеному пункті.

Він роздягав своїх жертв та шукав на їх тілі татуювання, зав’язував руки за спиною, завдавав ударів зброєю, ногами і руками, імітував розстріли.

Читайте також: Російський офіцер отримав 15 років тюрми за розстріл цивільного авто на Харківщині

Бородянський районний суд Київської області визнав його винним за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні законів та звичаїв війни та жорстокому поводженні з цивільним населенням та засудив до 10 років позбавлення волі заочно.

Тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування засудженого для притягнення до відповідальності за злочини проти народу України.

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років позбавлення волі засудили російського військового, який захопив дитину у заручники під час тимчасового захоплення території Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-