На півдні ворог зміцнює фортифікаційне обладнання і підтягує резерви

На півдні ворог зміцнює фортифікаційне обладнання і підтягує резерви

Укрінформ
На півдні України ворог зміцнює фортифікаційне обладнання і підтягує резерви, Сили оборони утримують позиції.

Про це ОК "Південь" повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення фортифікаційного обладнання позицій та підтягування резервів. Веде спостереження за діями Сил оборони на правобережжі та не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами, активно застосовує дрони. В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у морі перебувають 3 бойових кораблі ворожого флоту, з них 2 у Чорному та 1 в Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Упродовж доби (з 7.00 до 7.00) противник завдав авіаційний удар із застосуванням 1 авіаційної керованої ракети “X-59” в напрямку Кривого Рогу. Силами ППО ракету знищено у повітрі. Уламками збитої ракети пошкоджено будівлі на території одного з підприємств. Люди не постраждали.

За минулу добу окупанти здійснили 12 обстрілів населених пунктів. По Херсону вдарили щонайменше 7 разів. Обстріляні також Велетенське, Токарівка, Зимівник на Херсонщині, Очаків та Солончаки на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога поранено 3 цивільні особи. Пошкоджено 2 багатоповерхівки, 2 адміністративні будівлі, близько десятка приватних будинків, заклад харчування, гараж та цивільні автомобілі.

Читайте також: Сили оборони знищили на півдні «Град», 3 БМП і ворожий пункт управління дронами

Продовжуючи тероризувати цивільне населення правобережжя, ворог завдав ударів із застосуванням 3 FPV-дронів та скинув з БпЛА різних модифікацій 8 осколкових боєприпасів по населених пунктах Золота Балка, Берислав, Гаврилівка, Новоберислав. Внаслідок скидання ворожих осколкових боєприпасів, в місті Берислав загинула 1 цивільна особа, ще одна - дістала поранення. Пошкоджено приватний будинок.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявляє, що російські загарбники зменшили кількість штурмових дій та знову почали задіювати для ударів авіацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-