Пам'яті артилериста, пластуна Тараса-Тимофія Гаврилишина

Пам'яті артилериста, пластуна Тараса-Тимофія Гаврилишина

Хвилина мовчання
Укрінформ
В пам’ять про загиблого Героя на території Національного природного парку "Сколівські Бескиди" відкрили туристичний прихисток

Тарас-Тимофій Гаврилишин пішов добровольцем під час повномасштабного вторгнення РФ. Захищав Україну у складі 45-ї окремої артилерійської бригади. Загинув 1 листопада 2022 року під час звільнення Херсонщини від російських окупантів. Нагороджений відзнакою Військово-морських сил ЗСУ та відзнакою «Пласту» «Залізний хрест» (посмертно).

Тарас-Тимофій («ТеТе», «Гаррі») народився і виріс у Львові. Закінчив географічний факультет Львівського Національного університету ім. І. Франка. У 1997 році став членом ГО «Станиця Львів Пласту-Національної скаутської організації України», був одним із головних інструкторів 25-го куреня УПС «Чорноморці» імені Святого Миколая.

Чоловік любив гори і був гідом-провідником по Карпатах.

Через рік після його загибелі друзі втілили мрію Тараса-Тимофія - на горі Парашка на території Національного природного парку “Сколівські Бескиди” відкрили туристичний прихисток, щоб кожен мандрівник мав де перепочити чи заночувати.

«Прихисток на Парашці – то була остання воля Тараса Гаврилишина, а ми не змогли не зробити того, що він так хотів», – розповіла під час відкриття 25 листопада 2023 року пластунка Юля Гвоздович, яка активно займалася ідеєю створення прихистку.

У Тараса Гаврилишина залишилися мати і сестра.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Меморіал пам’яті, Львівський портал 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-