Ворог атакує з авіації і намагається просунутися в напрямку Куп'янська - Сили оборони

Ворог атакує з авіації і намагається просунутися в напрямку Куп'янська - Сили оборони

Укрінформ
Упродовж минулої доби на Лимансько-Куп’янському напрямку Сили оборони за добу знищили 324 окупантів та 37 одиниць ворожої техніки.

Про це сказав начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ворог не припиняє своїх спроб атакувати українських захисників по всій смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця». За минулу добу 13 атак було відбито на Лимансько-Куп’янському напрямку. На Куп’янському – 7 атак поблизу Синьківки. Ворог намагається вийти на околиці цього населеного пункту для того, щоб сформувати плацдарм для наступу на місто Куп’янськ – важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації здійснювалося постачання ворожих сил. Завдав ворог 14 авіаційних ударів, застосовуючи весь арсенал авіації - бомбардувальна, штурмова авіація, гелікоптери вогневої підтримки. Для обстрілу застосовуються керовані авіаційні бомби», - повідомив речник.

Читайте також: На Мар'їнському напрямку та в районі Авдіївки ворог активізувався - йдуть запеклі бої

Фітьо також зазначив, що ворог активно застосовує дрони-камікадзе. Зокрема, на Лимансько-Куп’янському напрямку 20 дронів-камікадзе було застосовано по українських захисниках.

Водночас речник зауважив, що Сили оборони ліквідували 324 російських окупанти, знищити 37 одиниць військової техніки, серед якої 5 танків та 4 БМП.

Інформуючи про ситуацію на Бахмутському напрямку, речник повідомив, що тут ситуація теж доволі активна. На цій ділянці фронту відбито 12 ворожих атак в районах н.п. Богданівка, Кліщіївка, Андріївка. Ворог завдав 3 авіаудари та застосував 33 дрони-камікадзе. Загалом на цьому напрямку за минулу добу було знищено 40 ворожих дронів та 141 окупанта, повідомив Фітьо.

Читайте також: На Бахмутському напрямку за добу знищили 40 російських безпілотників

Він також зауважив, що попри великі втрати ворог продовжує вести наступальні дії.

«В нашій зоні відповідальності за листопад місяць ворог втратив близько 11 тисяч своїх військовослужбовців. Надзвичайно великі втрати несе ворог, але він з ними не рахується, швидко навчається, незважаючи на втрати. Крім того, було втрачено або ушкоджено понад 1100 одиниць ворожої техніки. З яких 128 танків, 208 ББМ та 259 гармат на мінометів різного калібру», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 грудня 2023 року ліквідували близько 336 тисяч 230 російських загарбників, при цьому 1120 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-