Пам'яті поліцейського Дмитра Лук’яненка

Пам'яті поліцейського Дмитра Лук’яненка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Хлопець мріяв про роботу в поліції і дуже пишався, що здійснив своє бажання

23-річний капрал поліції Дмитро Лук’яненко героїчно загинув 28 лютого 2022 року, захищаючи рідний Чернігів від російського вторгнення.

Дмитро народився і виріс у Чернігові. Після школи вивчився на слюсаря і служив в армії. Хлопець мріяв про роботу в поліції і реалізував своє бажання. На службу до роти поліції особливого призначення Дмитро прийшов у 2020 році.

Під ранок 24 лютого 2022 року хлопець зателефонував батькам і сказав, що почалася війна. Він одразу став на захист рідної країни і від початку повномасштабного вторгнення увесь час був на роботі.

За словами начальника поліції Чернігівської області Володимира Нідзельського, 28 лютого 2022 року поліцейські спецпризначенці разом із військовими та мирними жителями села Киїнка біля Чернігова потрапили під інтенсивний обстріл росіян - військові РФ застосували системи залпового вогню «Смерч». Унаслідок цього загинули 4 поліцейських Чернігівської області, серед яких був і Дмитро.

«28 лютого о 12:40 ми востаннє з ним говорили телефоном. Напевно, він передчував свою загибель, бо сказав: «Мамо, пробач мені за все». Невдовзі після цього нашого сина не стало…», - сказала мама Ірина Федорівна.

Церемонія прощання із загиблим Героєм пройшла 13 квітня 2022 року у Чернігові.

Указом Президента України Володимира Зеленського №124/2022 від 10 березня 2022 року капрала поліції було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю нагороду вручили родині Дмитра 14 червня минулого року у приміщенні Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Рівно через рік після загибелі, 28 лютого 2023 року, на честь Лук’яненка і трьох інших працівників поліції, які віддали життя у боротьбі за Україну у той день, на будівлі Киїнської сільської ради відкрили меморіальну дошку.

Втрата правоохоронця приголомшила увесь колектив поліції Чернігівської області. За словами колег, чоловік зарекомендував себе з дуже позитивної сторони.

Його товариш по службі Анатолій розповів, що Дмитро був душею колективу, що він завжди був веселим.

«Син дуже пишався тим, що він був поліцейським, і любив свою роботу. Колектив був для Дмитра другою сім’єю. Він не міг бути осторонь і перебувати в безпеці, коли інші хлопці дають відсіч ворогу», - зазначила Ірина Федорівна.

27 вересня 2023 року родини 4 загиблих полійцейських – Дмитра Лук’яненка, Дмитра Музирьова, Володимира Настича та Олексія Христенка - спільно з їхніми колегами висадили біля будівлі Киїнської сільської ради туї на знак вічної пам’яті.

Побратими Дмитра заявили, що хлопець був вкрай дисциплінованим, відповідальним і пунктуальним. За їхніми словами, Дмитро був фізично сильним і витривалим – у вільний час займався спортом, любив тренуватися і бігати на свіжому повітрі. Він не мав шкідливих звичок. Поліцейського знали як людину, що завжди була готова прийти на допомогу, як людину слова.

«Він сам всього досягнув. Сміливий, відважний, молодий - таким він назавжди залишиться у наших серцях і нашій пам’яті», - каже мама Дмитра.

Вічна пам’ять загиблому Герою!

Фото: Поліція Чернігівської області, Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-