Умєров обговорив із IT-коаліцією асиметричні відповіді Росії

Умєров обговорив із IT-коаліцією асиметричні відповіді Росії

Відео
Укрінформ
Перемогу України на полі бою забезпечать асиметричні відповіді, які можливі завдяки технологіям.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці міністр оборони України Рустем Умєров.

«Був радий вітати військових аташе країн-партнерів по IT коаліції, яку ми створили задля технологічного посилення української армії. Наш ворог має перевагу у кількості військових, у техніці, снарядах, гарматах, але нашу перевагу забезпечать асиметричні відповіді, які можливі завдяки технологіям», - наголосив Умєров.

За його словами, такі інновації, як засоби дистанційного керування кулеметними турелями або система ситуаційної обізнаності DELTA, вже працюють і мають успіх.

Умєров також висловив сподівання, що за допомогою міжнародних партнерів в IT-коаліції Україна зможе винайти, протестувати і застосовувати технології більше і швидше, щоб нищити ворога.

Крім того, міністр відзначив, що системи ситуаційної обізнаності, сучасне програмне забезпечення, засоби дистанційного керування – це інновації, які дають перевагу на полі бою під час «війни майбутнього», що триває в Україні.

Читайте також: Остін та Умєров обговорили останні повітряні атаки РФ та пріоритети військової допомоги

Як повідомлялось, ІТ-коаліція — це спеціальна група держав у рамках Контактної групи з питань оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони та Збройним Силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. Наразі учасниками ініціативи є шість держав (Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Латвія, Литва), невдовзі має доєднатися ще Ісландія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-