Україна має нарощувати виробництво ударних дронів - Ігнат

Україна має нарощувати виробництво ударних дронів - Ігнат

Укрінформ
Нарощування виробництва ударних і розвідувальних БПЛА є життєвою необхідністю для України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Це життєва необхідність (нарощувати виробництво дронів – ред.), це те, що нам зараз потрібно якомога більше - сотнями, тисячами у відповідь на те, що роблять вороги. Ви бачите, що вони нарощують саме цей тип боєприпасів. Навіть вигадувати нічого не потрібно, потрібно теж це робити. Ми маємо кооперації з багатьма країнами заходу, спільне виробництво вже налагоджено по окремих типах боєприпасів. То чому нам не нарощувати його в рази? Це можна робити як на території нашої держави, так і на територіях держав-партнерів, робити ударні БПЛА – це більш дешевий спосіб для того, щоб турбувати Росію українською зброєю, підкреслюю, бо захід дуже переживає за якусь ескалацію, щоб ми не застосовували західну зрою проти них на території Росії. Таким чином, нам треба нарощувати усі БПЛА без виключення, FPV дрони сьогодні фактично ніша волонтерська. Ми бачимо скільки волонтери їх постачають», - повідомив Ігнат, додавши, що Україні потрібні й розвідувальні БПЛА, які також збиваються ворогом.

Читайте також: Ігнат назвав типовою нічну атаку дронами-камікадзе

За словами речника, всі БПЛА потрібні для того, щоб виснажувати російську ППО, завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури Росії.

Відповідаючи на питання, які наслідки ворожої активності вночі та на скільки погода впливає на дії авіації ворога, Ігнат зазначив, що цієї ночі були безуспішні спроби застосування ворогом ракети Х-59, а погода вплинула на застосування БПЛА.

«Дійсно настали холоди, вітер серйозний, погана видимість – це все впливає на дії авіації, безумовно нельотна погода. Але щодо БПЛА, залежить від того, який вітер. Якщо сильний вітер, то це може впливати, може здувати безпілотники тощо. Менше це впливає на крилаті ракети. Але безпілотник це фактично літак, який має свої характеристики, дальність польоту. Мабуть таки негода впливає», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили України за минулий тиждень знищили 124 із 126 ворожих безпілотників типу "Шахед".

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-