Російські військові скаржаться на вразливість своєї логістики на лівобережжі Херсонщини - ISW

Російські військові скаржаться на вразливість своєї логістики на лівобережжі Херсонщини - ISW

Укрінформ
Російські війська скаржаться на вразливість своїх наземних ліній комунікацій (НЛК) на лівому березі Дніпра в Херсонській області на тлі постійних скарг на слабкі можливості Росії на цих позиціях.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російський військовий блогер 26 листопада заявив, що особовий склад російської 70-ї мотострілецької дивізії (щойно сформованої 18-ї загальновійськової армії) часто пише йому зі скаргами на вразливість російської матеріально-технічної бази на східному березі Херсонської області біля Кринок та удари українських безпілотників.

Він також погодився з попередніми заявами іншого російського військового блогера про те, що російські сили в цьому районі мають проблеми з координацією підрозділів, а також з недбалістю командирів на рівні роти та батальйону.

Блогер запропонував російським військам під Кринками створити окрему протипілотну роту з особового складу окремого розвідувального батальйону 70-ї мотострілецької дивізії для захисту російських GLOC.

«Російські GLOC на лівому березі Херсонської області, такі як траса E58 Антонівка-Сахи (приблизно 5-8 км від річки Дніпро), розташовані поблизу берегової лінії річки Дніпро, що робить їх уразливими для українських ударів», - пишуть аналітики ISW.

Раніше ISW повідомляв, що російські військові блогери неодноразово скаржилися на стан військ поблизу Кринок, які страждають від проблем, таких як недостатня вогнева підтримка, координація підрозділів, радіоелектронна боротьба (РЕБ), контрбатарейна боротьба та протиповітряна оборона.

Читайте також: На Сватівському напрямку ворог відновив штурмові дії - Луганська ОВА

Російські джерела постійно стверджували, що російські війська не в змозі витіснити українські війська з Кринок.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 27 листопада 2023 року ліквідували близько 325 тисяч 580 російських загарбників, зокрема 750 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-