Прикордонники зафіксували спроби заходу російських ДРГ на територію Харківщини

Прикордонники зафіксували спроби заходу російських ДРГ на територію Харківщини

Укрінформ
Російські загарбники продовжують спроби використання диверсійно-розвідувальних груп на Сумському напрямку та нещодавно ДРГ виявили і в Харківській області.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Як і раніше спроби використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп найбільше фіксуються по Сумському напрямку, але за останні кілька тижнів групи ДРГ викривалися і в Харківській області. Водночас, як тільки такі групи викриваються, по ним відразу наноситься вогневе ураження і вони надалі відходять за лінію державного кордону”, - сказав Демченко.

За його словами, наші бійці добре розуміють загрозу використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп і те, що вони намагаються викрити позиції Сил оборони, по яких у подальшому наноситься вогневе ураження із застосуванням різноманітного озброєння з території Росії. І тому Україна має і протидиверсійні резерви, які при появі і викритті ДРГ спрямовуються в ті місця для того, щоб зачистити місцевість.

Читайте також: У Силах оборони розповіли про спроби проходу ворожих ДРГ на півночі - від 4 до 16 осіб

Демченко також зауважив, що в інженерному відношенні укріплювати лінію кордону наразі досить складно через російські обстріли території Чернігівщини, Сумщини, Харківщини. Тому "є такі території, де варто працювати саме протидиверсійним резервом”, - зазначив Демченко.

Як раніше повідомлялося, ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-