Дії Росії у Чорному морі загрожують всьому вільному світу - Умєров

Дії Росії у Чорному морі загрожують всьому вільному світу - Умєров

Укрінформ
Дії Російської Федерації у Чорному морі загрожують всьому вільному світу.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на засіданні Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи (РМО ПСЄ) в Анкарі, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони.

«Ми знаємо, за що ми воюємо - за свободу, демократію, права людини, рівність, повагу до людської гідності і верховенство права. Наш ворог не має нічого з цього. І хоче, щоб ніхто не мав. Але там, де є наш воїн - там є європейські цінності. Цінності без їхнього захисту перестають існувати», - заявив Умєров.

Читайте також: Умєров на «Рамштайні»: Росія розуміє лише мову сили, і ми добре вивчили цю мову

За його словами, питання безпеки у Чорному морі є важливим не лише для України чи Південно-Східної Європи, але і для всього вільного світу.

«Росія атакує торгові кораблі під прапорами третіх країн і буде продовжувати доти доки матиме змогу. Ніякі домовленості з росіянами не працюють. Вони роблять лише те, що їм хочеться: терор, голод, нестабільність», - зазначив Умєров.

Міністр оборони закликав партнерів продовжити спільні скоординовані дії для продовження роботи коаліцій з танкової підготовки, авіаційної коаліції з тренувань українських пілотів на F-16, ІТ-коаліції та коаліції з розмінування.

«Лише зазнавши поразки в Україні, Російська Федерація не зможе ніколи нікого шантажувати і нікому погрожувати», - заявив він.

Читайте також: Рішення про можливу зміну командувачів Наєва та Тарнавського не прийняте - Умєров

Умєров також окремо привітав Молдову з приєднанням до Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи.

Крім того, міністр подякував учасникам за підтримку у складний для України та визначальний для Європи і світу час. «Майбутнє визначають дії. Своєю підтримкою України ви не лише допомагаєте нам захистити наш народ і державу. Ви будуєте безпечне майбутнє для своїх громадян на покоління вперед», - заявив він.

Рада міністрів оборони Південно-Східної Європи - це регіональна міжнародна організація, створена для забезпечення безпеки, взаємодії та становлення добросусідських відносин у регіоні і спрощення процедури інтеграції в НАТО. До складу організації входять 15 країн. Україна приєдналася до РМО ПСЄ у 2007 році.

Як повідомляв Укрінформ, Умєров заявив, що Сили оборони та безпеки України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря та поступово відновлюють свободу мореплавства, навіть не маючи власного потужного військового флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-